Lynni Treekrem

Lynni Treekrem

Helen Lynn «Lynni» Treekrem (født 26. desember 1958 i Seattle, USA) er en norsk vokalist og låtskriver.

Hun ble født i USA, men da hun var fire år gammel flyttet familien til Norge og bosatte seg i Kristiansund.

Interessen for sang og musikk var stor, og den unge jenta underholdt stadig familie og venner. Mens hun gikk på ungdomsskolen ble hun med i Kristiansunds-gruppa Asterix. Noen av hennes barndomsvenner var Frode Alnæs og Øivind «Elg» Elgenes som senere skulle danne Dance with a Stranger. Hun deltok også i flere talentkonkurranser.

Treekrem har siden samarbeidet med Åge Aleksandersen, Frode Alnæs og Jonas Fjeld.

Høsten 1991 kom debutplata hennes ut, Ut i vind, som ble godt mottatt. Hennes neste soloalbum, Tusenfryd, ble en enda større suksess. Her samarbeidet hun med mariachi-orkesteret Mariachi Los Camperos de Nati Cano. Treekrem klarte også å få orkesteret over til Norge for en turné. Både plateselskap og bookingbyrå himlet med øynene da Treekrem sa; «æ ska få mexicaneran over hit». Hennes pågangsmot og entusiasme førte til resultater. Det ble faktisk to turnéer. «Ingenting er umulig», er hennes livsmotto. For albumet Haugtussa fikk hun Spellemannprisen 1995 i klassen «beste kvinnelige artist». Hun fikk dessuten Gammleng-prisen i åpen klasse i 1995. Storm er en mørk plate som ikke falt i god jord hos publikum, Treekrem var gjennom depresjoner og skilsmisse i tiden da denne ble produsert. I 2003 utga hun en samle-CD med navn I manesjen.

Treekrem ble kjent for et yngre publikum da TV-programmet Team Antonsen brukte hennes sang «Mexico» i flere av sine sketsjer.

Helen Lynn «Lynni» Treekrem (født 26. desember 1958 i Seattle, USA) er en norsk vokalist og låtskriver.

Nord Event AS
Åkerøyveien 95
8820 Dønna
post@sjarkenfestival.no

Org.nr. 918 464 514
logo-face-hvit